Скільки потрібно скарг на сторінку, щоб її заблокували Авіто?

Обліковий запис можуть заблокувати, якщо буде допущено будь-яке з семи порушень. Причому це може бути бан без можливості відновлення – тут все індивідуально, з'ясовувати свої перспективи доведеться у техпідтримки Авіто.May 11, 2022

Після подання скарги адміністрація сайту перевірить її та вживе необхідних заходів, включаючи блокування облікового запису порушника, але це відбувається далеко не завжди. При масових скаргах на профіль є шанс, що Авіто заблокує обліковий запис, але зазвичай вони обмежуються видаленням оголошень.

Коротко про блокування Авіто — Авіто може заблокувати профіль продавця через порушення правил торгівлі, наприклад, за публікацію однакових оголошень з різних облікових записів, розсилку спаму або продаж заборонених товарів. — Щоб відновити профіль, потрібно пройти перевірку за паспортом або звернутися до служби підтримки.

Для додавання користувача до чорного списку потрібно перейти на сторінку його профілю, натиснути на кнопку “Додати до чорного списку” та підтвердити дію.

Якщо при створенні нового профілю ви бачите фразу "цей номер був у заблокованому профілі" – значить, він відкріпиться тільки через 90 днів після блокування. Прискорити цей процес не вийде, це відбувається автоматично та з метою безпеки користувачів.

Акаунт можуть заблокувати, якщо буде допущено будь-яке семи порушень. Причому це може бути бан без можливості відновлення — тут все індивідуально, з'ясовувати свої перспективи доведеться техпідтримці Авіто.

Якщо ви все-таки попалися на вудку шахраїв, насамперед напишіть офіційну скаргу продавцю. Якщо він проігнорує її і не виправить ситуацію, можна (і треба!) сміливо звертатися до органів. Тут також прийде на допомогу Росспоживнагляд: залиште скаргу онлайн або зателефонуйте до гарячої лінії.

Ось найпоширеніші причини блокування облікового запису на Авіто: Розміщення однакових оголошень з різних облікових записів. Повторна публікація однакових об'яв. Недостовірна інформація в оголошенні.

У Людини, яку ви заблокували нічого не змінюється. Він бачить ваші оголошення, вашу сторінку може писати повідомлення. При цьому повідомлення від нього ви отримувати не будете. У вас вийде діалог з цією людиною, після того як ви додали його в чорний список.