Видалення файлу видаляє його з місця, де він зберігається . Якщо місцем зберігання є жорсткий диск, файл переміщується в кошик. Якщо місцем зберігання є диск, компакт-диск або місце розташування, файл знищується.
Зазвичай після видалення файл або папка зберігаються в кошику. Видалити їх можна було лише натисканням клавіш SHIFT+DELETE.
Файли, переміщені в кошик (Microsoft Windows) або Trash (macOS), залишаються в цих папках, поки користувач не очистить їх. Після видалення цих папок вони все ще знаходяться на жорсткому диску та можуть бути відновлені за допомогою відповідного програмного забезпечення .
Що відбудеться після видалення даних Буде видалено деякі налаштування сайтів, наприклад збережені імена користувачів та паролі. Можливо, деякі сайти будуть відкриватися повільніше, ніж раніше, оскільки зображення та інший контент доведеться завантажувати заново.
На комп'ютерах з Windows віддалені файли надсилаються в кошик . На комп'ютерах з macOS вони надсилаються в кошик.
Коли ви остаточно видаляєте файл, дисковий простір звільняється для нових даних. Однак файл не видаляється . Він залишається на жорсткому диску; видаляються лише покажчики файлів. (Покажчик файлу показує, де знаходиться файл, та відстежує доступ до нього.)
При видаленні файл видаляється звідти, де зберігається. Якщо файл зберігається на жорсткому диску, він переміщується до кошика. Якщо файл зберігається на диску, компакт-диску або мережній папці, він знищується. Файл, відкритий у будь-якій програмі, видалити не можна.
Кошик використовується для зберігання віддалених елементів на комп'ютерах Windows. Кошик дозволяє користувачам відновлювати файли, які були видалені у Windows та можуть бути знайдені на робочому столі. Коли ви видаляєте файл або папку в Windows, вони розміщуються в кошику.